scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Grand Prix van Duitsland is gewonnen door Gerhard Berger....

Gepubliceerd op 27 juli 1997 door

De Grand Prix van Duitsland is gewonnen door Gerhard Berger. De Oostenrijker maakte met zijn overwinning een perfecte come-back nadat hij ook in de training al de snelste was. Michael Schumacher eindigde als tweede en Hakkinen pakte de laatste podiumplaats. Jos Verstappen reed de wedstrijd uit op een 10e plaats. Mika Salo moest de wedstrijd met een kapotte koppeling staken in de 34e ronde. Jos was tevreden over het feit dat hij de finish haalde maar was minder te spreken over het verschil in snelheid met de concurentie. Hij zei toch wel wat geluk te hebben gehad om de zwart wit geblokte vlag te zien aangezien hij in de uitloopronde stilviel.

Voor de uitslag, een volledig raceverslag en de laatste stand in het kampioenschap kun je terecht op onze seizoen pagina.

Tijdens de warm-up van vanmorgen heeft Jos de 20e tijd neergezet. Hij werd geklokt op 1m49.418s en was daarmee een seconde langzamer dan teamgenoot Salo die 19e staat. De snelste tijd, op een overigens droge baan, werd gereden door Jacques Villeneuve. De Williams coureur liet een tijd van 1m45.006 noteren en was daarmee net iets sneller dan Hill en Fisichella die de warm up als tweede en derde besloten.